rahmati.kateban.com , Notes and articles by Mohammad Kazem Rahmati.


--(صفحه اصلى)--
جستجو
فهرست آثار

نویسنده

موضوع ها
آرشیو
  • ۱۳۸۵
  • بهمن
  • اسفند
  • ۱۳۸۶
  • مرداد
  • مهر
  • آذر
  • دي
  • بهمن
  • اسفند
  • ۱۳۸۷
  • فروردين
  • ارديبهشت
  • مرداد
  • شهريور
  • مهر
  • آذر
  • دي
  • بهمن
  • ۱۳۸۸
  • ارديبهشت
  • مرداد
  • آبان
  • آذر
  • دي
  • بهمن
  • آخرین نوشته ها
  • کاتی درباره عالمی گمنام از عصر شاه طهماسب اول
  • تحولات ديني و اجتماعي ايران در قرون نخستين اسلامي: نگاهي به كتاب جنبش هاي اجتماعي در ايران پس از اسلام
  • آقا جمال خوانساری
  • تفسیر تابعین
  • حریز بن عبدالله سجستانی
  • ملاحظات حول النسختين الكراميتين
  • ملاحظات حول النسختين الكراميتين
  • عالم آراي شاه طهماسب و نكته اي درباره آن
  • تصحیف احتمالی عبارتی در کتاب تحفة الازهار ضامن بن شدقم حسینی
  • نکته ای درباره خطبه ای منقول از حسین بن علی علیهما السلام پیش از شهادت

  • برای ما بنویسید
    نظرات دیگران:
    سید مهدی طباطبائی از قم


    با سلام و عرض ادب. جناب اقای دکتر رحمتی بنده طلبه و دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ تشیع دانشگاه ادیان هستم. به جهت پایان یافتن ترمهای درسی و شروع به نوشتن پایان نامه، موضوع پایان نامه ام ترجمه انگلیسی کتابی همراه با نقد و بررسی ان بود. البته با مشورت با اقای لگنهاوزن و دکتر پازوکی، این دو نفر معتقد بودند کتابهای انگلیسی بهتری نیز در این زمینه (تاریخ تشیع) وجود دارد. لذا با توجه به تخصص حضرتعالی در این زمینه، لطفا در صورت امکان چند کتاب انگلیسی با موضوع تاریخ تشیع، که قابلیت ترجمه و نقد و بررسی را داشته باشد، به بنده معرفی فرمائید. از لطف شما تشکر می کنم.

    ارسال شده در سه شنبه ۳ آذر ۱۳۸۸ ساعت ۹:۵۰ بعدازظهر
    فاطمه رحمتی از


    جناب اقای رحمتی،

    با سلام ،
    از دوستان محقق شنيدم كه جنابعالی مقالاتی درباره گفتگوی اديان (اسلام و مسيحيت) نوشته و در اين زمينه تخصص داريد. من نيز در حال حاضر در زمينه گفتگوی اديان بخصوص اديان الهی در زمان قرون وسطی تحقيق میكنم و چون فعلا خارج از ايران هستم نياز به اطلاعاتی (منابع) در اين زمينه داشتم. هرگونه راهنمایی در اين زمينه موجب امتنان خواهد بود.

    با تشكر و احترام
    دكتر فاطمه رحمتی

    ارسال شده در سه شنبه ۲۶ آبان ۱۳۸۸ ساعت ۱:۲۷ بعدازظهر
    منصوره کریمی قهی از


    جناب آقای رحمتی با عرض سلام واحترام
    من دانشجوی دوره دکتری تاریخ اسلام هستم موضوع رساله من تطور عقلانیت در مذاهب کلامی اسلام است. با توجه به مقاله خوب شما با عنوان ماخذ شناسی پژوهش های کلامی درغرب، وتسلط جنابعالی در باره ی مطالعات وپژوهش های غربی ها درباره اسلام ، می خواستم از شما سوال کنم آیا غربی ها پژوهش هایی در ارتباط با عقلانیت وعقل گرایی در اسلام(دوره های نخستین-قرون سوم تا هفتم هجری) انجام داده اند. برای مثال درباره رویکردهای عقلی در فرق مختلف اسماعیلی، امامیه، ماتریدیه ویا معتزله مقالات یا کتبی نوشته اند. من دو سه ماهی است که در حال جستجو وبررسی هستم اما مقاله یا کتابی به انگلیسی ویا زبان های دیگر نیافته ام . البته کتب ارکون ومطالب حامد ابوزید را دیده ام. همین طور آثار فیلسوفان دین درباره رابطه عقل وایمان یا وحی وایمان. اما منظورم عقلانیت در مذاهب اسلامی است. امیدوارم از راهنمایی بنده دریغ نفرمایید. از شما بسیار تشکر می کنم وبی صبرانه منتظر پاسختان هستم. باز هم تشکر می کنم.

    ارسال شده در شنبه ۲۷ تير ۱۳۸۸ ساعت ۶:۱۷ قبل‏ازظهر

    * نام کامل:
    * ایمیل:


    صفحه وب:

    محل سکونت:


    * نظر:

    کد امنیتی:
    (لطفا کد داخل تصویر را با دقت وارد کنید.)


    آمار بازدید
    بازدیدکنندگان تا کنون : ۵۷۰۳۶ نفر
    کاربران حاضر : ۲ نفر
    تعداد یادداشت ها : ۶۸
    بازدید از این یادداشت : ۳۲۶ نفر


    پر بازدیدترین یادداشت ها :


    Powered by Kateban.com
    2007/01/2

    « مطلب قبلی       صفحه اصلی       مطلب بعدی »

    یک نکته درباره ابوعبدالرحمان سلمی

    نسخه قابل چاپ
    يک نکته درباره ابوعبدالرحمان سلمی
    خوشبختانه در سالیان اخیر مقالات و نوشته های فراوانی درباره ابوعبدالرحمان سلمی (متوفی 412ق) در مجلات مختلف اسلام شناسی از جمله مجله وزین معارف منتشر شده که بیشک کمک فراوانی به شناخت این عارف و صوفی نامدار ایرانی خواهد کرد. اما نکته ای که در اینجا تنها قصد تذکر آن را دارم، خلط میان ابوعبدالرحمان سلمی و ابوعبدالرحمان نیلی از معاصران سلمی است که البته اندکی از او کوچکتر بوده است.
    تاریخ بیهق ابن فندق بیشک یکی از مهمترین آثار تاریخ نگاری محلی است که متاسفانه چاپ جدیدی از آن در سالیان اخیر منتشر نشده است هر چند استاد گرانقدر آقای یوسف الهادی متن آن را به عربی ترجمه کرده اند و تعلیقات مفصلی نیز بر آن افزوده اند که البته برای تصحیح مجدد کتاب مفید خواهد بود. یکی از نکات جالبی که آقای یوسف الهادی در ترجمه خود تا حدی به آن توجه داشته اند، تصحیح برخی خطاهای راه یافته در متن بوده است از جمله نام حسکانی که در دست کم در چاپ حیدر آباد به جنکانی تصحیف شده بود. اما یکی از موارد تصحیف که همچنان در ترجمه آقای یوسف الهادی باقی مانده در شرح حال حاکم جشمی عالم و فقیه و مفسر نامدار  زیدی ساکن در روستای جشم است که در جمله استادان او از شخصی به نام ابوعبدالرحمان سلمی یاد شده است. نکته ای که باعث شک در درستی تصحیح این نام می شود تاریخ وفات سلمی در 412 و تاریخ تولد جشمی در 413 است که بیشک باید نام سلمی تصحیف نام دیگری باشد. خوشبختانه مراجعه به امالی حاکم جشمی یعنی کتاب جلاء الابصار به وضوح دلالت دارد که نام این فرد ابوعبدالرحمان نیلی (متوفی 436) است که نامش بارها در ضمن مشایخ حاکم جشمی آمده است و شرح حال او را عبدالغافر فارسی در ضمن کتاب السیاق آورده است (المنتخب من السیاق، ص 25-26).

    ارسال شده توسط محمدکاظم رحمتی در تاريخ يكشنبه 14 مرداد 1386 ساعت 12:08 بعدازظهر (نظر بدهید)


    لینک ثابت این یادداشت:



     
    ارسال نظر

    کد امنیتی:
    (لطفا کد داخل تصویر را با دقت وارد کنید.)


    rahmati.kateban.com -- powered by kateban.com